Home / research paper help / research paper done for you / ________ develop where oceanic lithosphere bends downward and sinks into the mantle.

________ develop where oceanic lithosphere bends downward and sinks into the mantle.

Description

INSTANT DOWNLOAD
Earth Science 14th Edition By Tarbuck And Lutgens –Test Bank
Earth Science, 14e (Tarbuck/Lutgens)

Chapter 1   Introduction to Earth Science

1) What are the basic differences between the disciplines of physical and historical geology?

  1. A) Physical geology is the study of fossils and sequences of rock strata; historical geology is the study of how rocks and minerals were used in the past.
  2. B) Historical geology involves the study of rock strata, fossils, and geologic events, utilizing the geologic time scale as a reference; physical geology includes the study of how rocks form and of how erosion shapes the land surface.
  3. C) Physical geology involves the study of rock strata, fossils, and deposition in relation to plate movements in the geologic past; historical geology charts how and where the plates were moving in the past.
  4. D) none of the above—physical geology and historical geology are essentially the same.

Answer:  B

Diff: 1

Topic:  1.1 What Is Earth Science

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

2) The study of Earth’s atmosphere is known as ________.

  1. A) astronomy
  2. B) oceanography
  3. C) meteorology
  4. D) cosmology

Answer:  C

Diff: 1

Topic:  1.1 What Is Earth Science

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

3) Which science is not used within the Earth sciences?

  1. A) Chemistry
  2. B) Physics
  3. C) Biology
  4. D) Mathematics
  5. E) None of the above; Earth Science makes use of all of these sciences.

Answer:  E

Diff: 1

Topic:  1.1 What Is Earth Science

Bloom’s Taxonomy:  Application/Analysis

4) Oceanography is the study of the oceans and geology is the study of the earth, so what is meteorology?

  1. A) the study of meteors
  2. B) the study of the Sun’s impact on the upper atmosphere
  3. C) the study of the atmosphere
  4. D) the study of how to be a TV newscaster

Answer:  C

Diff: 1

Topic:  1.1 What Is Earth Science

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

5) Sedimentary rocks with marine fossils are exposed at the top of Mt. Everest.  Which scientists would make most use of this observation in their study?

  1. A) Meteorologists, because they could use the fossils as a guide to ancient climates
  2. B) Geologists, because their elevation is related to physical geology and fossils are related to Earth history
  3. C) Oceanographers, because the fossils can tell us about periods when the earth was covered with water to the height of Mt. Everest
  4. D) Astronomers, because they can study how life came from outer space to Earth

Answer:  B

Diff: 1

Topic:  1.1 What Is Earth Science

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

6) Hurricanes and tornados are natural disasters.  What branch of the Earth sciences studies the origin of these phenomena?

  1. A) Meteorology
  2. B) Geology
  3. C) Oceanography
  4. D) Astronomy

Answer:  A

Diff: 1

Topic:  1.1 What Is Earth Science

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

7) Hurricanes are natural disasters.  Which branch of the Earth sciences studies the impact of this phenomenon on coastal environments?

  1. A) Meteorology
  2. B) Geology
  3. C) Oceanography
  4. D) Astronomy

Answer:  B

Diff: 1

Topic:  1.1 What Is Earth Science

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

8) Tsunamis and earthquakes have killed millions of people during human history.  What branch of the Earth sciences is the main group that studies these phenomena?

  1. A) Meteorology
  2. B) Geology
  3. C) Oceanography
  4. D) Astronomy

Answer:  B

Diff: 1

Topic:  1.1 What Is Earth Science

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

9) If you want to buy a house in an area and you are worried there may be an earthquake hazard, who would be the best person to ask for advice on this hazard?

  1. A) a civil engineer
  2. B) a geologist
  3. C) a physicist
  4. D) an astrologer

Answer:  B

Diff: 1

Topic:  1.1 What Is Earth Science

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

10) The earth is estimated to be approximately 4.6 billion years old.  Life appeared early in the history of Earth, but metazoans (multicelled organisms) did not appear until about 600 million years ago.  If the history of Earth were compressed into a single year, when would metazoans appear?

  1. A) late September
  2. B) late November
  3. C) mid-December
  4. D) late January

Answer:  B

Diff: 1

Topic:  1.1 What Is Earth Science

Bloom’s Taxonomy:  Application/Analysis

11) Which of the following would not typically be considered an Earth Science study?

  1. A) studies of volcanic eruptions
  2. B) studies of impact craters on the moon
  3. C) studies of acid mine waters and the bacteria that live in those waters
  4. D) chemical refining of petroleum

Answer:  D

Diff: 2

Topic:  1.1 What Is Earth Science

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension; Application/Analysis

12) Climate change is a well-known human problem and remains controversial despite widespread scientific agreement on the issue.  Although most scientists are familiar with the issues, if you were a congressman and wanted an informed analysis of the problem, which of the following would be most likely to give you the most complete analysis?

  1. A) an astronomer
  2. B) a meteorologist with knowledge of oceanography
  3. C) a geologist with knowledge of astronomy
  4. D) a physicist

Answer:  B

Diff: 2

Topic:  1.1 What Is Earth Science

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

13) A ________ is a well-tested and widely accepted view that best explains certain scientific observations.

  1. A) hypothesis
  2. B) generalization
  3. C) law
  4. D) theory

Answer:  D

Diff: 1

Topic:  1.2 The Nature of Scientific Inquiry

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

14) The primary goal of Earth Science is ________.

  1. A) to develop things that will benefit mankind
  2. B) to identify the patterns in nature and use that information to predict the future
  3. C) to locate resources
  4. D) to protect the environment

Answer:  B

Diff: 1

Topic:  1.2 The Nature of Scientific Inquiry

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

15) All of the following are possible steps of scientific investigation except for ________.

  1. A) the collection of scientific facts through observation and measurement
  2. B) assumption of conclusions without prior experimentation or observation
  3. C) the development of one or more working hypotheses or models to explain facts
  4. D) development of observations and experiments to test the hypotheses

Answer:  B

Diff: 1

Topic:  1.2 The Nature of Scientific Inquiry

Bloom’s Taxonomy:  Application/Analysis

16) Which of the following is not necessary for a hypothesis to be accepted by the scientific community?

  1. A) It must be testable.
  2. B) It must predict something other than the observations it was based on.
  3. C) There must be alternative hypotheses proposed.
  4. D) It must be based on observations or facts.

Answer:  C

Diff: 1

Topic:  1.2 The Nature of Scientific Inquiry

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

17) The ________ explains how our solar system probably formed from a giant cloud of gases and dispersed solid particles.

  1. A) protogalactic theory
  2. B) nebular theory
  3. C) extrastellar solar hypothesis
  4. D) planetary compression theory

Answer:  B

Diff: 1

Topic:  1.3 Early Evolution of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

18) Which of the following is not a planet?

  1. A) Europa
  2. B) Venus
  3. C) Saturn
  4. D) Neptune

Answer:  A

Diff: 1

Topic:  1.3 Early Evolution of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

19) In the television series “Cosmos” the astronomer Carl Sagan used to say, “We are all made of star stuff.”  What did he mean by that?

  1. A) All of the chemical elements were formed during the big bang when the universe began, so we are like the stars.
  2. B) We all have to potential to be stars.
  3. C) All of the chemical elements in our solar system were forged in an ancient star that went supernova.
  4. D) The earth has incorporated large amounts of chemical material from the solar wind, so our bodies carry this material.

Answer:  C

Diff: 2

Topic:  1.3 Early Evolution of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Application/Analysis

20) In the proto-solar system nebula, gravity pulled matter together to form larger bodies. As they collided, what happened to these bodies?

  1. A) Oblique collisions caused individual bodies to spin.
  2. B) The objects broke apart to form asteroids, much like a neutron colliding with a heavy atom produces fission.
  3. C) The objects temporarily broke apart and then reformed into large objects, cooling rapidly during the breakup period.
  4. D) Immense heat was released within the colliding bodies as gravitational potential energy was converted to heat.

Answer:  D

Diff: 2

Topic:  1.3 Early Evolution of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

21) Light elements like hydrogen and helium form a large percentage of the outer planets and Sun is made up primarily of hydrogen.  Why are these elements nearly absent from the inner planets?

  1. A) The Sun captured all of the hydrogen during its formation.
  2. B) These light elements are blown away from the inner planets by the solar wind.
  3. C) It is a mystery that has never been solved by science.
  4. D) Hydrogen and helium have all been bound up by chemical reactions on the inner planets and are held in rock.

Answer:  B

Diff: 2

Topic:  1.3 Early Evolution of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

22) Comets are made up primarily of ________.

  1. A) iron-nickel alloys
  2. B) silicate minerals, like rocks on Earth
  3. C) frozen hydrogen
  4. D) frozen water, carbon dioxide, and methane

Answer:  D

Diff: 2

Topic:  1.3 Early Evolution of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

23) The Oort cloud is ________.

  1. A) an unusual type of cloud formed when meteorites strike the earth
  2. B) another name for the inner solar system, just before the Sun became hot enough for nuclear fusion
  3. C) the outer solar system where planetesimals, rocky debris and comets orbit outside beyond the outer planets but cross into the inner solar system at times
  4. D) the asteroid belt

Answer:  C

Diff: 2

Topic:  1.3 Early Evolution of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

24) The ________ refers to the sum total of all life on Earth.

  1. A) hydrosphere
  2. B) atmosphere
  3. C) biosphere
  4. D) geosphere

Answer:  C

Diff: 1

Topic:  1.4 Earth’s Spheres

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

25) The ________ refers to the water-dominated parts of the earth.

  1. A) hydrosphere
  2. B) atmosphere
  3. C) biosphere
  4. D) geosphere

Answer:  A

Diff: 1

Topic:  1.4 Earth’s Spheres

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

26) The largest of Earth’s spheres is the ________.

  1. A) hydrosphere
  2. B) atmosphere
  3. C) geosphere
  4. D) biosphere

Answer:  C

Diff: 1

Topic:  1.4 Earth’s Spheres

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

27) Soil belongs to the ________.

  1. A) hydrosphere
  2. B) atmosphere
  3. C) geosphere
  4. D) biosphere
  5. E) All of the above

Answer:  E

Diff: 1

Topic:  1.4 Earth’s Spheres

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

28) The exchange of energy between the surface of the earth, the atmosphere, and space causes ________.

  1. A) topography
  2. B) temperature
  3. C) weather
  4. D) glaciers

Answer:  C

Diff: 1

Topic:  1.4 Earth’s Spheres

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

29) In correct order from the center outward, Earth includes which units?

  1. A) core, inner mantle, outer mantle, crust
  2. B) inner core, outer core, mantle, crust
  3. C) inner core, crust, mantle, hydrosphere
  4. D) core, crust, mantle, hydrosphere

Answer:  B

Diff: 1

Topic:  1.5 A Closer Look at the Geosphere

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

30) The composition of the earth’s inner core is thought to be ________.

  1. A) basalt
  2. B) granite
  3. C) peridotite
  4. D) solid iron-nickel alloy

Answer:  D

Diff: 1

Topic:  1.5 A Closer Look at the Geosphere

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

31) The asthenosphere is actually a part of the ________ of the earth.

  1. A) outer core
  2. B) crust
  3. C) inner core
  4. D) mantle

Answer:  D

Diff: 1

Topic:  1.5 A Closer Look at the Geosphere

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

32) The ________ is thought to be a liquid, metallic region in the earth’s interior.

  1. A) inner core
  2. B) lithosphere
  3. C) mantle
  4. D) outer core

Answer:  D

Diff: 1

Topic:  1.5 A Closer Look at the Geosphere

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

33) The ________ is the thinnest layer of the earth.

  1. A) crust
  2. B) outer core
  3. C) mantle
  4. D) inner core

Answer:  A

Diff: 1

Topic:  1.5 A Closer Look at the Geosphere

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

34) The ________ forms the relatively cool, brittle tectonic plates.

  1. A) asthenosphere
  2. B) lithosphere
  3. C) astrosphere
  4. D) eosphere

Answer:  B

Diff: 1

Topic:  1.5 A Closer Look at the Geosphere

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

35) Which of the following energy sources is thought to drive the lateral motions of Earth’s lithospheric plates?

  1. A) gravitational attractive forces of the Sun and Moon
  2. B) electrical and magnetic fields localized in the inner core
  3. C) heat transfer between the earth’s interior and the surface of the earth
  4. D) swirling movements of the molten iron particles in the outer core

Answer:  C

Diff: 1

Topic:  1.5 A Closer Look at the Geosphere

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

36) Convergent plate boundaries are ________.

  1. A) sites where cold, downgoing convective cells, the plates, descent into the mantle
  2. B) sites where heat from the earth’s interior is vented to the surface as volcanos
  3. C) areas where two plates slide laterally past one another, generating earthquakes, like the San Andrea fault
  4. D) sites of supervolcanos like Yellowstone

Answer:  A

Diff: 1

Topic:  1.5 A Closer Look at the Geosphere

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

37) Oceanic crust is generated at ________.

  1. A) hot spots on the sea floor, like Iceland
  2. B) spreading ridges
  3. C) convergent plate margins
  4. D) transform plate margins

Answer:  B

Diff: 1

Topic:  1.5 A Closer Look at the Geosphere

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

38) Continental shields and platforms represent ________.

  1. A) sites where continents collide, analogous to warriors clashing shields
  2. B) names given to Paleozoic mountain belts
  3. C) sedimentary basins with inland seas shaped like a shield, like Hudson’s bay
  4. D) areas in the interior of continents that have not experienced mountain building for billions of years

Answer:  D

Diff: 1

Topic:  1.5 A Closer Look at the Geosphere; Fig. 1.21

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

39) Which of the following layers in the earth has the highest density?

  1. A) Lithosphere
  2. B) Asthenosphere
  3. C) Lower mantle
  4. D) Outer Core

Answer:  D

Diff: 1

Topic:  1.5 A Closer Look at the Geosphere

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

40) The Andes Mountains in South America are formed by ________.

  1. A) subduction
  2. B) sea floor spreading
  3. C) back-arc contraction
  4. D) continental collision

Answer:  A

Diff: 1

Topic:  1.5 A Closer Look at the Geosphere

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

41) The Himalayan Mountains and adjacent Tibet are a mountain system formed by ________.

  1. A) subduction
  2. B) sea floor spreading
  3. C) back-arc contraction
  4. D) continental collision

Answer:  D

Diff: 1

Topic:  1.5 A Closer Look at the Geosphere

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

42) Which of the following is a reasonable approximation of the rate that plates move?

  1. A) the rate of growth of human hair or fingernails
  2. B) the speed a turtle walks
  3. C) the speed of a mountain glacier
  4. D) the speed of deep ocean currents

Answer:  A

Diff: 2

Topic:  1.5 A Closer Look at the Geosphere

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

43) What two chemical elements are most abundant in the deep interior of the earth?

  1. A) iron and magnesium
  2. B) magnesium and oxygen
  3. C) hydrogen and helium
  4. D) silicon and oxygen

Answer:  A

Diff: 2

Topic:  1.5 A Closer Look at the Geosphere

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

44) A major cause of the differences in elevation between ocean basins and continents is ________.

  1. A) viscosity
  2. B) temperature
  3. C) density
  4. D) mass

Answer:  C

Diff: 1

Topic:  1.6 The Face of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

45) Ocean floor averages about ________ km depth below sea level.

  1. A) 2
  2. B) 4
  3. C) 6
  4. D) 8

Answer:  B

Diff: 1

Topic:  1.6 The Face of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

46) Ocean crust is denser than continental crust because ocean crust is ________.

  1. A) composed primarily of basalt
  2. B) composed primarily of granite
  3. C) thicker than continental crust
  4. D) thinner than continental crust

Answer:  A

Diff: 1

Topic:  1.6 The Face of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

47) Flat, stable areas of continental crust tend to be located ________.

  1. A) along coastlines
  2. B) near desert regions
  3. C) in the interior of continents
  4. D) in areas that receive large amounts of rainfall

Answer:  C

Diff: 1

Topic:  1.6 The Face of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

48) Major mountain belts on the earth are ________.

  1. A) older than smaller mountain belts because they have had enough time to grow large
  2. B) located around the Pacific Ocean
  3. C) over 10 km high
  4. D) made of granite because it is low density and allows for maximum growth

Answer:  B

Diff: 1

Topic:  1.6 The Face of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

49) Shield areas in continental interiors are characterized by ________.

  1. A) linear chains of mountains less than 100 million years old
  2. B) flat areas that include rocks older than 1 billion years old
  3. C) flat river valleys that cut through older mountain ranges
  4. D) ancient coastal regions that have become abandoned and eroded

Answer:  B

Diff: 1

Topic:  1.6 The Face of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

50) Which of the following is not considered to be part of a typical ocean basin?

  1. A) a linear chain of volcanoes
  2. B) large expanses of flat plains
  3. C) granitic intrusions
  4. D) deep canyons

Answer:  C

Diff: 1

Topic:  1.6 The Face of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

51) Deep ocean trenches typically are not located adjacent to ________.

  1. A) transform plate boundaries
  2. B) volcanic island arc chains
  3. C) young continental mountains
  4. D) abyssal plains

Answer:  A

Diff: 1

Topic:  1.6 The Face of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

52) Long oceanic mountain chains typically are characterized by ________.

  1. A) highly deformed sedimentary rocks
  2. B) granitic plutons and batholiths
  3. C) layers of igneous rocks
  4. D) rocks older than 1 billion years old

Answer:  C

Diff: 1

Topic:  1.6 The Face of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

53) Active mountain belts are most likely to be found ________.

  1. A) along the margins of continents
  2. B) in the interior regions of continents
  3. C) scattered throughout continents
  4. D) along only the eastern margins of continents

Answer:  A

Diff: 1

Topic:  1.6 The Face of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

54) The continental shelf is located ________.

  1. A) between the continental slope and continental rise
  2. B) between the continental rise and the abyssal plains
  3. C) seaward of the continental slope
  4. D) landward of the continental slope

Answer:  D

Diff: 1

Topic:  1.6 The Face of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

55) The most prominent features on the ocean floor are the ________.

  1. A) deep-ocean trenches
  2. B) oceanic ridges
  3. C) seamounts
  4. D) lava plateaus

Answer:  B

Diff: 1

Topic:  1.6 The Face of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

56) A(n) ________ system is one in which energy moves freely in and out, but no matter enters or leaves the system.

  1. A) closed
  2. B) open
  3. C) feedback
  4. D) equilibrated

Answer:  A

Diff: 1

Topic:  1.7 Earth as a System

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

57) Mechanisms that enhance or drive change are known as ________.

  1. A) negative feedback mechanisms
  2. B) positive feedback mechanisms
  3. C) closed feedback mechanisms
  4. D) open feedback mechanisms

Answer:  B

Diff: 1

Topic:  1.7 Earth as a System

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

58) What is the source of the energy that powers the Earth system?

  1. A) the Sun
  2. B) heat from Earth’s interior
  3. C) both A and B
  4. D) none of the above

Answer:  C

Diff: 1

Topic:  1.7 Earth as a System

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

59) Which of the following is not a system?

  1. A) the biosphere
  2. B) soil, plants, rock, soil organisms, and animals
  3. C) the study of minerals
  4. D) the Pacific Ocean and the west coast of North America

Answer:  C

Diff: 2

Topic:  1.7 Earth as a System

Bloom’s Taxonomy:  Application/Analysis

60) A mineralogist studies minerals and their origins. A mineralogist studying the Earth system would ________.

  1. A) do the same thing, studying minerals and their origins, as any other mineralogist
  2. B) study how minerals form rocks
  3. C) study how minerals influence organisms living on them, how they react with water to produce soil forming minerals, or study how wind transports minerals as dust and influences climate
  4. D) Minerals can never be used to study the Earth system.

Answer:  C

Diff: 2

Topic:  1.7 Earth as a System

Bloom’s Taxonomy:  Application/Analysis

Word Analysis. Examine the words and/or phrases for each question below and determine the relationship among the majority of words/phrases. Choose the option which does not fit the pattern.

61) hypothesis       theory           fact               observation

Answer:  fact

Diff: 1

Topic:  1.2 The Nature of Scientific Inquiry

Bloom’s Taxonomy:  Application/Analysis

62) protosun       Oort cloud          planetesimals         meteorites

Answer:  Oort cloud

Diff: 2

Topic:  1.3 Early Evolution of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Application/Analysis

63) hydrosphere       biosphere         atmosphere         solid earth

Answer:  biosphere

Diff: 1

Topic:  1.4 Earth’s Spheres

Bloom’s Taxonomy:  Application/Analysis

64) crust            mantle            lithosphere             core

Answer:  lithosphere

Diff: 1

Topic:  1.5 A Closer Look at the Geosphere

Bloom’s Taxonomy:  Application/Analysis

65) mountain belt         shield         continental interior         stable platform

Answer:  mountain belt

Diff: 1

Topic:  1.6 The Face of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Application/Analysis

66) abyssal plain        seamount         oceanic ridge         continental crust

Answer:  continental crust

Diff: 1

Topic:  1.6 The Face of Earth

Bloom’s Taxonomy:  Application/Analysis

67) The vast majority of Earth scientists are involved in either extraction of mineral resources or energy.

Answer:  FALSE

Diff: 1

Topic:  1.1 What Is Earth Science

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

68) Earth Science is the only science that doesn’t use mathematics beyond simple arithmetic.

Answer:  FALSE

Diff: 1

Topic:  1.1 What Is Earth Science

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

69) Environmental science always involves a large component of Earth Science.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Topic:  1.1 What Is Earth Science

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

About eduhawks

Check Also

kim tingley

4-5 pages 12-point Times New Roman font, double-spaced, 1” margins Appropriate MLA formatting for all …