Categories
Assignment Help

In the presidential election of 1860, which of the following candidates supported popular sovereignty?

[ad_1]

In the presidential election of 1860, which of the following candidates supported popular sovereignty?

[ad_2]

Categories
Assignment Help

The study of how government and public institutions are operated is the study of: political theory empiricism public administration election processes

[ad_1]

The study of how government and public institutions are operated is the study of: political theory empiricism public administration election processes

[ad_2]

Categories
Assignment Help

Senator Jon Tester of Montana was reelected in 2012. If he decides to run again when his current team expires, in what year will the election occur?

[ad_1]

Senator Jon Tester of Montana was reelected in 2012. If he decides to run again when his current team expires, in what year will the election occur?

[ad_2]

Categories
Assignment Help

Why did the 2000 presidential election recount in Florida go on for weeks

[ad_1]

Why did the 2000 presidential election recount in Florida go on for weeks

[ad_2]

Categories
Assignment Help

Campaigns focus on their __________ efforts in the last days before the general election.

[ad_1]

Campaigns focus on their __________ efforts in the last days before the general election.

[ad_2]

Categories
Assignment Help

Why did Gerald Ford face a difficult election in 1976

[ad_1]

Why did Gerald Ford face a difficult election in 1976

[ad_2]

Categories
Assignment Help

About ___ percent of the american public are individuals called part-time citizens who participate selectively in elections, voting in presidential election but usually not in others.

[ad_1]

About ___ percent of the american public are individuals called part-time citizens who participate selectively in elections, voting in presidential election but usually not in others.

[ad_2]

Categories
Assignment Help

According to the us constitution federal election laws regulate which of the following

[ad_1]

According to the us constitution federal election laws regulate which of the following

[ad_2]

Categories
Assignment Help

A general election occurs every __________ years in Texas.

[ad_1]

Answer:

According to the US Constitution federal election laws regulate the election of members of Congress.

Explanation:

The Constitution of the United States in Article 1, Section 4, grants the States the power to regulate, through what it is known as federal election laws, the congressional election process. Section 4 also establishes that both Congress and State legislatures can regulate the “times, places, and manners of holding elections for Senators and Representatives”. The federal election laws that the Constitution gives in order to regulate the election of members of the Congress cover all the aspects of the voting process, such as voter registration, prevention of fraud and methods to organize the results. The Constitution also gives the guarantees and rights for voting and for participating in a Congress election regarding citizenship, residency and age requirements.

[ad_2]

Categories
Assignment Help

Which feature of the Roman government is also found in the US government? election of all government officials limited terms for all government officials class limitations to certain branches of government separation of powers among different branches of government

[ad_1]

Answer:

B. Because of advances in science, medicine, technology, and the arts.

Explanation:

China witnessed a period of prosperity with lasting effects during the Han period, particularly in the areas of government, law, philosophy, history, and art.

Regarding Science and Technology, improvements on the plough helped make agriculture much more efficient, as well as the wheelbarrow – which helped farmers transport loads faster. Use of mechanised pumps for irrigation was yet another improvement.

Regarding the Arts, activities such as pottery glazing and figure painting became everyday  life activities for citizens since the wealthy population became consumers of fine arts works.

[ad_2]

Categories
Assignment Help

Read the passage. a new mayor for brookside citizens of brookside have many choices to make in the upcoming election. however, no ballot measure is more important than whom we select as our next mayor. although we have two qualified candidates to vote for, we believe that rochelle jackson has proven herself to be a stronger candidate than suzette muñez. during her eight years as a city council member, ms. jackson fought for tax cuts that resulted in an 18% growth in local business. she also managed the development of our new regional airport and sponsored three new after school programs for brooksides youth. the new laws proposed by ms. jackson have brought about a 31% drop in crime over the last five years. while ms. muñez has an impressive track record as a large business owner, we feel that she lacks the public service experience needed to serve as mayor of brookside. we fear her decisions would better serve big business and not the needs of our citizens and local businesses. we at the brookside gazette strongly urge you to elect rochelle jackson as the next mayor of brookside. this passage is an example of what type of newspaper article?

[ad_1]

Let’s say that,

Manufacturing Overhead Cost = MOC

A= Division A

B = Division B

Working Time = T          (either
machine hours or labor hours)

The given variables are:

MOC (A) = $160,000

MOC (B) = $360,000

T (A) = 30,000 machine hours

T (B) = 21,000 labor hours

We are asked to find for the predetermined Overhead Allocation
Rates. This is calculated using the formula:

Overhead Allocation Rates = MOC / T

 

Overhead Allocation Rate (A) = $160,000 / 30,000 machine
hours

Overhead
Allocation Rate (A) = $5.33 per machine hour

 

Overhead Allocation Rate (B) = $360,000 / 21,000 labor
hours

Overhead
Allocation Rate (B) = $17.14 per labor hour

[ad_2]

Categories
Assignment Help

The election of 1800 marked the first time

[ad_1]

The purpose of Laim’s blog is: to advertise his window washing service

We can drive to conclusion by reviewing the sentences that Liam use.

This line:

. . . If it’s spring cleaning time at your house, please consider giving me a call . . .

Provide the readers with the information that Liam is currently open to receive any request for cleaning houses.

And this line:

. . . We supply all of our own equipment and leave your house sparkling clean. Our service is guaranteed! . . .

Is made to show the competitive advantage that Liam’s service has over other options.

[ad_2]

Categories
Assignment Help

In a free and fair election, which of the following would you be LEAST likely to find?

[ad_1]

Answer: Energy Crisis
, Iran Hostage crisis
, High Inflation.

Explanation:

As the 39th president of the United States, Jimmy Carter strived to fight the nation’s high unemployment, increasing inflation and the consequences of an energy crisis that had begun in the early 1970s.

Most business heads, as well as the general public, accused Carter for the nation’s lasting strains, claiming he didn’t hold an effective policy.

He was especially damaged late in his presidency by the hostage crisis in Iran. Carter´s inability to free the hostages deemed his government as inept and inefficient.

By 1980 he was defeated in the general election by Ronald Reagan.

[ad_2]

Categories
Assignment Help

Which of the following received more than 19 million votes during the 1992 presidential election as an independent candidate? George Bush Pat Buchanan Ross Perot Michael Dukakis

[ad_1]

Based on choices I’ve seen listed elsewhere, I’d offer these as factors in bringing about African independence:

  • The Pan-African movement encouraged nationalism and independence for Africa.
  • African countries were inspired by independence movements in India and Vietnam.
  • European governments had been weakened by World War II.

Context/explanation:

European nations had established colonial empires in Africa in the late 19th and early 20th century. Coming out of World War II, those European nations lacked the resources and energy to maintain far-away empires in Africa and Asia — as well as the ability to suppress independence movements that  broke out in those regions after the Second World War.

It was also the case that, following the period of the World Wars, there was a prevailing attitude that people should be allowed self-determination of their nations and governments.  In other words, attitudes favoring colonialism and imperialism were to be left behind, and all nations should be able to determine their own destinies.  

India and Vietnam were two of the first to take on that challenge.  In August, 1945, HoChi Minh led the Vietnamese people in declaring their independence from France.  (Much war would follow, to accomplish that goal.)  India’s independence from Great Britain was declared in 1947, following a long struggle led by Mohandas Gandhi that had begun in the 1920s (and even somewhat earlier than that).  India and Vietnam were examples to independence-minded people on the African continent.

According to Horace Campbell, writing for Pambazuka News (Sep. 8, 2010), “Africans who had fought against fascism in all corners of the world were also of the view that Africa should become free and independent. In October 1945, the 5th Pan African Congress was held in Manchester, UK, and the African peoples also demanded self-rule.”

Pan-Africanism continued to grow stronger from their, emphasizing the need for African countries to cooperate to stand up for their strength as individual and independent nations.

The Non-Alignment Movement, to stand apart from the Cold War powers, was also a factor in strengthening African independence movements.  But your question asked for three factors, not four, so I am listing that as a footnote to the list rather than the main three choices.

[ad_2]

Categories
Assignment Help

1. jackson focused on the needs of the ___________ man.2. in the election of 1828, the u.s. electorate ___________ (increased or decreased?)3. what was the spoils system that was instituted by president jackson?4. what did the 1832 worchester v. georgia case have to say about georgia’a a s control over the cherokee nation?5. more than 25% of cherokee died on a forced march called the _______ ___ _________.6. why did jackson not like the bank of the unites states?7. in an effort to “kill” the bus (bank of the united states) before its charter expired, jackson removed u.s. _____________ from the bank.8. the specie circular (coin act) was an executive order issued by jackson in 1836. it required that all payments for government land had to be in gold and silver. this was done to stabilize the loan practices and the fact that too many bank notes were issued. however, jackson’a a s action triggered an economic recession known as the panic of _____.9. southerners viewed _________ (or taxes on imports) as helping the north at the south’s expense.10. no southern state was more upset about the 1828 tariff than ________ ________. their anger resulted in something known as the nullification crisis.11. what does the term “nullification” mean?12. ___________ debated daniel webster about states’ rights v. nationalism. it is widely believed that webster won these debates. however, this issue would not truly be resolved until the peace that followed the civil war.

[ad_1]

Answer:

Georgia didn’t send representatives to the First Continental Congress, for although Georgians opposed British trade regulations, many hesitated to join the revolutionary movement. They were self-sufficient, and a growing colony. And they thought they needed the protection of British troops against a possible Indian attack.

Explanation:

The First Continental Congress was a delegate convention of 12 of the thirteen North American colonies held on September 10, 1774, in Philadelphia, Pennsylvania, to send a written letter to King George III and Parliament calling for an end to the sanctions imposed by the Metropolis (England).

All colonies formed their association to ban trade with Great Britain.

Georgia did not send representatives, for although Georgians opposed British trade regulations, many hesitated to join the revolutionary movement. They were self-sufficient, and a growing colony. And they thought they needed the protection of British troops against a possible Indian attack.

Georgian delegates met at a provincial congress in Savannah on January 18, 1775, to discuss whether they should join the Association and elect representatives for the Second Continental Congress.

Those who were elected refused to go to Philadelphia. St. John’s Parish, acting alone, sent Lyman Hall.

[ad_2]

Categories
Assignment Help

3. The 2008 election was historic because it broke many barriers that were seen as holding candidates back in previous elections. Examples of such barriers would be age, race, and gender.

[ad_1]


Related Questions

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Posted in Social studies

Which of the following does not apply to diversity matters? a. gender b. hair color c. race d. sexual orientation?

The correct answer is B. Hair color

Explanation:

In societies, the diversity refers to the co-existence of individuals with different features this includes gender, race, ethnicity and sexual orientation that during history have led to different issues as certain individuals or groups of people have more benefits over others or discrimination occurs due to certain features. However, hair color is not a feature that applies to diversity matters because even though in society individuals have hair of different colors this is not a factor that leads to diversity issues/problems or stops individuals from co-existing. Therefore, it is hair color the one that does not apply to diversity matters.

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Posted in Social studies

Describe two important functions of political parties in united states elections

Political parties perform an important task in government. They bring people together to achieve control of the government, develop policies favorable to their interests or the groups that support them, and organize and persuade voters to elect their candidates to office. Although very much involved in the operation of government at all levels, political parties are not the government itself, and the Constitution makes no mention of them.

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

Literature

Have no time for reading? Now it’s possible to write a book review or a literature essay without reading a book. Order a custom-written paper from expert writers on our website.

Finance

If finance is not your cup of tea, there is no need to torture yourself. You can pay for essay and get completely original work from people who are fluent in this field of science at StudyHawks.

Computer science

Our computer science experts can deal with any type of academic paper. We will meet all the requirements and deadlines. Stop struggling and place an order with our paper writing service.

Psychology

While psychology may be an interesting subject, written assignments may have you puzzled. Don’t despair! Increase your chances to get better marks.

Law

Writing a law essay may be difficult, especially when you need to know the peculiarities of the legislative framework. Get essay from our law experts and stay satisfied.

Nursing

In the nursing course, you may have troubles with critical essays, annotated bibliographies, literature reviews, and other assignments. Here you can ask an essay helper to assist you with any nursing paper.

Sociology

We know that writing sociology papers can be quite exhausting. Forget about sleepless nights and get fast assistance with your essays here on this website.

Business

A good business essay or research paper should be written by an expert paper writer. Our website collaborates with qualified writers only. Put your assignment in our reliable hands.

Use our writing service to score better and meet your deadlines

No matter what kind of academic paper you need, it is simple and secure to hire a writer for a price you can afford at StudyHawks. Save more time for yourself.

Tell us your requirements

[ad_2]

Categories
Assignment Help

Summarize the reasons why john adams was not reelected as president in the election of 1800.

[ad_1]

There were 4 candidates from the republican-democratic party:
-Andrew Jackson: Senator, he was a statesman and national Hero during the battle against the British in New Orleans. He was later elected President in 1829.
-John Quincy Adams: Secretary of State, he’s the one who won the election and got elected as the sixth President of the U.S.
-Henry Clay: House Speaker, he got elected as the Secretary of State alongside the presidency term of John Quincy Adams
-William Crawford: Secretary of the Treasury, He didn’t get any role with John Quincy Adams.

Hope this Helps! 🙂

[ad_2]

Categories
Assignment Help

A poll was taken outside three voting precincts. Voters were asked who they voted for in an election. Cramer Denton Garcia Lewis Total Precinct 1 13,7,21,9,50 Precinct 2,25,6,10,9,50 Precinct 3,10,5,24,11,50 Select from the drop-down menu to complete the statement using the information from the table. Based on the information in the table, if 5500 people are asked who they voted for in the election, will most likely have voted for Cramer.

[ad_1]

To prove that ΔABC ≅ ΔMQR using SAS, we show that two sides with the intersection angle are congruent.

From the diagram, it is shown that CA is congruent to RM.

From the first option, given that

m∠A = 64° and AB = MQ = 31 cm, then we have CA = RM, AB = MQ, and CAB = RMQ (i.e. m∠A = m∠M = 64°).
This shows that the first option is correct.

From the second option, given that CB = MQ = 29 cm, then we have CA = RM, CB = MQ, but ACB is not congruent to RMQ.
Thus the second option in not correct.

From the third option, m∠Q = 56° and CB ≅ RQ, then we have CA = RM, CB = RQ, ACB = 60°, but we do not know the value of MRQ.
Thus the third option is not correct.

From the fourth option, m∠R = 60° and AB ≅ MQ, then we have CA = RM, AB = MQ, RMQ = 64°, but we do not know the value of CAB.
Thus the fourth option is not correct.

From the fifth option, AB = QR = 31 cm, then we have CA = RM, AB = QR, but we do not know the value of CAB or MRQ.
Thus, the fifth option is not correct.

Therefore, the additional information that could be used to prove ΔABC ≅ ΔMQR using SAS is m∠A = 64° and AB = MQ = 31 cm

[ad_2]

Categories
Assignment Help

Why did the election of 1800 have to be decided in the house of representatives

[ad_1]

Answer:

D. increase the power of the party

Explanation:

The advisor and the national committee of a party, between elections, have the function of assisting, assisting, assisting and promoting the party. The goal is to make propaganda and take initiatives that influence party power, extolling the strengths, so that the party maintains a clean and honest image, promoting party power. Therefore, we can conclude that the task of a party advisor and national party committee between elections is to increase party power.

[ad_2]

Categories
Assignment Help

During the presidential election of 1912, Woodrow Wilson’s platform was called the -New Frontier. -New Freedom. -Great Society. -Socialist Platform.

[ad_1]
During the presidential election of 1912, Woodrow Wilson’s platform was called the -New Frontier. -New Freedom. -Great Society. -Socialist Platform.
[ad_2]

Categories
Assignment Help

Which State Was The Center Of An Election Recount Controversy in The 2000 Election that Culminated in The Bush V. gore Supreme Court Case ?

[ad_1]

Two main causes of Arab Israel conflicts in the twentieth century were:

a) the division of Palestine into separate Jewish and Arab states. 

This general statement is quite known, as all three monotheistic religions claim ownership of the Holy Land. 
We can generally say that after the Crusades, Christians remained out of the conflict due to the massive losses they faced when they had tried to invade and conquer it (when Salah Al deen was at power, before the rise of the Ottoman empire). 

I am not sure about this one, but I assume the best answer would be D)US support for Israels military

It’s a generally known fact that the US is a close ally of Israel, and this is mainly why there are immense issues and conflicts between the two religions whom are living in the same territory/land. 

Generally, this topic tends to be those ones that kind of get biased responses (you know, due to people taking sides). I tried making this response as non-biased as possible, filtering it from opinion and such. 

Hope this helps. Comment if you need assistance. Glad to assist! 🙂 

[ad_2]

Categories
Assignment Help

The u.s. house of representatives last decided the outcome of a presidential election in ________.

[ad_1]

The correct answer is: “Ford assumed office after Nixon’s resignation, continued many of Nixon’s policies, and did not win reelection in 1976”.

Gerald Ford (1913-2006) was the 38th President of the United States between 1974 and January 1977. He entered in office, complying with his duty as Vice President, after the resignation of President Nixon in August 1974, when he decided to do resign before confronting the inminent impeachment and removal from office.

In the elections in 1976 Ford defeated Ronald Reagan and became the presidential candidate of the Republican Party but was defeated in the elections by Jimmy Carter, who became the 39th President.

[ad_2]

Categories
Assignment Help

1. What was the first state called in Trump’s favor? What time was it called? 2. What source first called the state of Florida? What time was Florida called? 3. What party has control of the House of Representatives? 4. What party has control of the Senate? These questions are for a Journalism analysis of the 2016 Election. Please no joke answers.

[ad_1]

Answer:

Declaring war and recognizing diplomats, is the correct answer.

Explanation:

Foreign policy is the set of decisions, principles, and means followed by a nation to secure the goals of national interest in international relations, it defines the goals of national interest and then ensures these through national power. The size of state or territory, geographical factors, level and nature of economic development, cultural and historical factors, social structure, government  structure, internal situation;values, talents, experiences and personalities of leaders, political accountability, ideology, diplomacy, international power structure, public opinion, technology and external environment, alliances and international treaties are the elements of foreign policy.

[ad_2]

Categories
Assignment Help

Which issue did the great compromise address? Congressional representation election of the president membership of the Supreme Court relationship of the states to each other

[ad_1]

#1) Who organized trade in medieval cities and towns?

Answer: Guilds were the ones that organized trade in medieval cities and towns.

#2) What is a fief?

Answer:  It was land given in exchange for loyalty during the Feudal system.

#3) Christians and Muslims wanted to control the Holy Land because?

Answer: Out of all the options that are available the one that best represents the reason why Christians and Muslims wanted to control the Holy Land is that they believed it was a sacred place. Christians saw it as the place where Jesus was crucified and ascended to heaven while Muslims as the place where Muhammad ascended to heaven.

#4) All of the following advances in technology contributed to the Age of Exploration EXCEPT?

Answer: Out of all the advances in technology the only one that is not mentioned as one that contributed to the Age of Exploration is Circumnavigation.

#5) How did Peter the Great change Russia??

Answer: The way Peter the Great change Russia was by modernizing the army. He went to examine his rivals and vowed to transform Russia into a great power.

#6) Which statement describes the thinking of the Enlightenment??

Answer: The statement that best describes the thinking of the Enlightenment is that the power of reason is most important. During this period there was a lot of emphasis on scientific methods, learning, religious tolerance, universal education, individual liberty, reason and the separation of church and state.

#7) What was one cause of the English Civil War?

Answer: One cause of the English Civil War was that Charles I did not recognize Parliament’s power. He was arrogant and conceited and had many arguments with parliament regarding money and religion. His abuse of power and the attempt to seize power and become an absolute monarch is considered the reason of the English Civil War.

#8) What event helped to cause World War II?

Answer: Out of all the options that are available the one that represents an event that helped cause World War II is the German invasion of Poland.

#9) Why did the Cold War end??

Answer: The main reason why the Cold War ended was because communism in Eastern Europe and the Soviet Union collapsed. The systems failure resulted on the soviet side with a lack of cutting-edge weapons and consumer goods while on the other hand the US could afford superior military technology.

#10) The members of NAFTA are?

Answer: The countries that make up NAFTA are Canada, US, and Mexico. The correct answer is choice D).

I hope it helps, Regards.

[ad_2]