Categories
Assignment Help

Ryan was 8 when his parents invested $4000 in a certificate of deposit that pays 6%. if ryan leaves the account alone until it reaches $10,000, how old will he be? (assume that the interest is not compounded annually.)

[ad_1]

Ryan was 8 when his parents invested $4000 in a certificate of deposit that pays 6%. if ryan leaves the account alone until it reaches $10,000, how old will he be? (assume that the interest is not compounded annually.)

[ad_2]

Categories
Assignment Help

Jason corporation has invested in a machine that cost $75,000, that has a useful life of fifteen years, and that has no salvage value at the end of its useful life. the machine is being depreciated by the straight-line method, based on its useful life. it will have a payback period of six years. given these data, the simple rate of return on the machine is closest to: (ignore income taxes in this problem.)

[ad_1]

We can solve
this problem by first calculating the annual net cash inflow. This can be
solved by remembering that:

Payback period
= Initial investment / Annual net
cash inflow


6 years = $75,000
/ Annual net
cash inflow

Therefore,
Annual net
cash inflow = $12,500
 
Next, we
calculate for the cost. The cost we will consider here is the depreciation
value of the machine.
Annual depreciation
= $75,000 / 15 years = $5,000
 
Therefore the annual net operating income is:
Annual net operating income = $12,500 – $5,000 = $7,500
 
Simple rate of
return is calculated by:
Simple rate of
return = Annual net operating income / Initial
investment
Simple rate of
return = $7,500 /
$75,000 = 0.1 = 10%

[ad_2]

Categories
Assignment Help

Mrs. Ming invested an amount of money in two accounts for one year. She invested some at 8% interest and the rest at 6% interest. Her total amount invested was $1,500. At the end of the year, she had earned $106.40 in interest. How much had Mrs. Ming invested in the account paying 6%?A.$117B.$680C.$760D.$820

[ad_1]

Mrs. Ming invested an amount of money in two accounts for one year. She invested some at 8% interest and the rest at 6% interest. Her total amount invested was $1,500. At the end of the year, she had earned $106.40 in interest. How much had Mrs. Ming invested in the account paying 6%?A.$117B.$680C.$760D.$820

[ad_2]

Categories
Assignment Help

Calculating the return on investment using financial leverage. suppose Dave invested only 20,000 of his own money and borrowed 180,000 interest-free from his rich father. what was his return on investment?

[ad_1]

Answer:

The correct option is B) $680.

Step-by-step explanation:

Consider the provided information.

Her total amount invested was $1,500. At the end of the year, she had earned $106.40 in interest.

Let she invested x amount with 8% interest rate.

Total amount she invested was $1,500, thus the amount she invested with 6% interest rate was 1500-x.

Total interest she earn was $106.40

Write this information into mathematical form.

xtimes frac{8}{100}+frac{6}{100}(1500-x)=106.40

xtimes 0.08+0.06(1500-x)=106.40

0.08x+90-0.06x=106.40

0.08x-0.06x=106.40-90

0.02x=16.4

x=820

Hence, she invested $820 with 8% interest rate.

The amount she invested with 6% interest rate was 1500-x.

Substitute the value of x in above.

1500-820=680

Hence, she invested $680 with 6% interest rate.

The correct option is B) $680.

[ad_2]

Categories
Assignment Help

Things did not go quite as planned. you invested $20,000, part of it in a fund that paid 12% annual interest. however, the rest of the money suffered a 5% loss. if the total annual income from both investments was $1890, how much was invested at each rate?

[ad_1]

Initial investment on Jan 1, 2013 = (500 shares)*($24 per share) = $12,000

Dividend collected at the end of 2013 = $2.50*500 = $1,250
Dividend collected at the end of 2014 = $4*500 = $2,000
Dividend collected at the end of 2015 = $3*500 = $1,500
Mony received from sellng the 500 shares at the end of 2015 = $20*500 = $10,000

Total returns at the end of 2015 = 1,250+2,000+1,500+10,000 = $14,750
Net gains = 14750 – 12000 = $2,750
Duration = 3 years
Realized total rate of return = 2750/12000 = 0.2292 = 22.9%

Answer: 22.9%

[ad_2]

Categories
Assignment Help

Mrs. Ming invested an amount of money in two accounts for one year. She invested some at 8% interest and the rest at 6% interest. Her total amount invested was $1,500. At the end of the year, she had earned $106.40 in interest. How much had Mrs. Ming invested in the account paying 6%? $117 $680 $760 $820

[ad_1]

Answer:

The correct option is B) $680.

Step-by-step explanation:

Consider the provided information.

Her total amount invested was $1,500. At the end of the year, she had earned $106.40 in interest.

Let she invested x amount with 8% interest rate.

Total amount she invested was $1,500, thus the amount she invested with 6% interest rate was 1500-x.

Total interest she earn was $106.40

Write this information into mathematical form.

xtimes frac{8}{100}+frac{6}{100}(1500-x)=106.40

xtimes 0.08+0.06(1500-x)=106.40

0.08x+90-0.06x=106.40

0.08x-0.06x=106.40-90

0.02x=16.4

x=820

Hence, she invested $820 with 8% interest rate.

The amount she invested with 6% interest rate was 1500-x.

Substitute the value of x in above.

1500-820=680

Hence, she invested $680 with 6% interest rate.

The correct option is B) $680.

[ad_2]

Categories
Assignment Help

A principal of $3800 is invested at 6.75% interest, compounded annually. How much will the investment be worth after 6 years?

[ad_1]

The formula of the present value of annuity ordinary is
Pv=pmt [(1-(1+r/k)^(-kn))÷(r/k)]
Pv present value 1200000
PMT semiannual payment 75000
R interest rate 0.0635
K compounded semiannual 2
N time?
1200000=75000[(1-(1+0.0635/2)^(-2n))÷(0.0635/2)]
Solve for n
1,200,000÷75,000=[(1-(1+0.0635/2)^(-2n))÷(0.0635/2)]

16=[(1-(1+0.0635/2)^(-2n))÷(0.0635/2)]

16×(0.0635÷2)=(1-(1+0.0635/2)^(-2n))

0.508=(1-(1+0.0635/2)^(-2n))

0.508−1=-(1+0.0635/2)^(-2n)

−0.492=-(1+0.0635/2)^(-2n)

0.492=(1+0.0635/2)^(-2n)

-2n=log(0.492)÷log(1+0.0635÷2)

N=-[log(0.492)÷log(1+0.0635÷2)]÷2

N=11.35 years

[ad_2]

Categories
Assignment Help

A principal of $2600 is invested at 7.5% interest, compounded annually. How much will the investment be worth after 8 years?

[ad_1]

The formula of the present value of annuity ordinary is
Pv=pmt [(1-(1+r/k)^(-kn))÷(r/k)]
Pv present value 1200000
PMT semiannual payment 75000
R interest rate 0.0635
K compounded semiannual 2
N time?
1200000=75000[(1-(1+0.0635/2)^(-2n))÷(0.0635/2)]
Solve for n
1,200,000÷75,000=[(1-(1+0.0635/2)^(-2n))÷(0.0635/2)]

16=[(1-(1+0.0635/2)^(-2n))÷(0.0635/2)]

16×(0.0635÷2)=(1-(1+0.0635/2)^(-2n))

0.508=(1-(1+0.0635/2)^(-2n))

0.508−1=-(1+0.0635/2)^(-2n)

−0.492=-(1+0.0635/2)^(-2n)

0.492=(1+0.0635/2)^(-2n)

-2n=log(0.492)÷log(1+0.0635÷2)

N=-[log(0.492)÷log(1+0.0635÷2)]÷2

N=11.35 years

[ad_2]

Categories
Assignment Help

A total of $6000 is invested: part at 5% and the remainder at 9%. How much is invested at each rate if the annual interest is $530?

[ad_1]

A total of $6000 is invested: part at 5% and the remainder at 9%. How much is invested at each rate if the annual interest is $530?

[ad_2]

Categories
Assignment Help

An executive invests $20,000, some at 9% and some at 10% annual interest. If he recieves an annual return of 1,980,how much is invested at each rate?

[ad_1]

An executive invests $20,000, some at 9% and some at 10% annual interest. If he recieves an annual return of 1,980,how much is invested at each rate?

[ad_2]

Categories
Assignment Help

The depreciation component of a lease payment is _____. a. to compensate the leasing company for the monetary value the car loses during your lease b. interest you pay on the money the lease company has invested in your car during your lease c. the sum of your first and final lease payments, designed to make driving the car off the lot more affordable d. an additional amount added to the value of the car to say “thank you” to the lease company for their services

[ad_1]

The depreciation component of a lease payment is “to compensate the leasing company for the monetary value the car loses during your lease”.

Lease payments have two segments: depreciation and interest. The depreciation partition takes care of the depreciation expense of the hardware over the rent term.  

The depreciation part is determined as the underlying parity on the rent, which is the balanced promoted cost, short the end estimation of the rent, which is the leftover esteem, isolated by the term of the rent. The depreciation part may be known as the “depreciation charge” or just “depreciation.”

[ad_2]