Categories
Assignment Help

At the city museum, child admission is $6.40 and adult admission is $9.60. On Tuesday, 160 tickets were sold for a total sales of $1305.60. How many adult tickets were sold that day? numbers of adult tickets


X = children

Y = adult

6.40x + 9.60y = 1305.60

x + y =160

x=160-y

6.40(160-y) + 9.60y = 1305.60

1024 + 6.40y +9.60y = 1305.60

1024 = 3.2y = 1305.60

3.2y = 281.6

Y = 281.6/3.2 = 88

 So 88
adult tickets were sold

 

Double check now

X = 160-y

X=160-88 = 72

6.40 x 72 = 460.80

9.60 x 88 = 844.80

844.80 + 460.80 = 1305.60 this checks

88 + 72 = 160 this checks

Categories
Assignment Help

Which revision corrects the punctuation errors in this complex sentence with two dependent clauses? We picked these apples, when we went upstate which was on Tuesday. Remove the comma after “apples” and put a comma after “upstate.” Leave the comma after “apples” and add a comma after “upstate.” Remove the comma after “apples” and do not add any other commas. Remove the comma after “apples” and add a comma after “was.”


The answer to your question would be that the revision that corrects the punctuation errors in the sentence is the following one: Remove the comma after “apples” and put a comma after “upstate.”

The first comma should be removed (the one after apples) because it provides information that is considered essential to the meaning of the sentence, it states the time when they picked the apples. Then, there should be a comma after “upstate” because the information that follows (a relative clause further specifying the date) is non essential. As such, it should be separated from the rest of the sentence.

Categories
Assignment Help

On Tuesday, Pizza Hut sold 60 plain pizzas at 45 each; 20 meatball pizzas at $8 each; 25 sicilian pizzas at $9 each; and 33 large crust supremes at $10 each. what were the total dollars sales for pizza huit on tuesday?


60 plain pizzas were sold at 45 each…
(60*4.5=270)
20 meatball pizzas were sold at 8 each…
(20*8=160)
25 sicilian pizzas at 9 each…
(25*9=225)
33 large crust supremes at 10 each…
(33*10=330)
add up all the prices to find the total dollars sales for pizza hut…
330+225+160+270= (total of dollars)
and your total is…
985$ was the total dollars sale for pizza hut
hoped i helped out  c;
Categories
Assignment Help

Salim and Medha are comparing results from a two-day lab experiment. On Monday, Salim’s results showed that 0.907 of the particles were charged while Medha’s results showed that 88% of the particles were charged. On Tuesday, Salim’s results showed that 0.733 of the particles were charged while Medha’s results showed that 92% of the particles were charged. Who on what day had the greatest percentage of charged particles in their experiment?


Answer:

3 hours.          

Step-by-step explanation:

Let x be the time taken by shoe repairman to repair one pair.

We have been given that his assistant, who takes twice as long to repair a pair of shoes. So time taken by his assistant to repair one pair of shoes would be 2x.

The number of pair of shoes repaired by repairman in one hour would be frac{1}{x}.

The number of pair of shoes repaired by assistant in one hour would be frac{1}{2x}.

We have been given that together they can fix 16 pairs of shoes in an eight-hour day. We can represent this information in an equation as:

frac{1}{x}+frac{1}{2x}=frac{8}{16}

frac{1}{x}+frac{1}{2x}=frac{1}{2}

Let us have a common denominator.

frac{2*1}{2*x}+frac{1}{2x}=frac{1}{2}

frac{2}{2x}+frac{1}{2x}=frac{1}{2}

frac{2+1}{2x}=frac{1}{2}

frac{3}{2x}=frac{1}{2}  

Upon cross multiplying our equation we will get,

2x*1=3*2

2x=3*2

frac{2x}{2}=frac{3*2}{2}

x=3

Therefore, it take 3 hours for the repairman to fix one pair of shoes by himself.

Categories
Assignment Help

Tom practiced piano 1 1/3 hours on Monday and 5/6 hours on Tuesday. how much did he practice in all those two days

Answer:

Let x represents the number of hours of labor and y represents the total charges.

Since, in the given situation,

The total charges = A fixed charge for house call + Extra charge per hours,

Fixed charge for house call = $ 45,

Extra charges for every hour = $ 25,

⇒ Extra charge for x hours = 25 x,

Thus, the total charges for x hours,

y = 45 + 25 x

Which is the required equation that will use to determine the amount to charge each customer.

By comparing this equation with y = mx + c,

m = 25

Categories
Assignment Help

Hilary exercised for 30 mintues on monday. her time on tusday was 3 times as many intues. how many mintues did hilary exercise on monday and tuesday



Hilary exercised for 30 mintues on monday. her time on tusday was 3 times as many intues. how many mintues did hilary exercise on monday and tuesday