Categories
buy coursework cheap dissertation writing services dissertation writing services do my assignment professional dissertation writers

which was one contributing factor to the growth of medieval

  1. Which was one contributing factor to the growth of medieval towns and cities?
    a. expansion of serfdom
    b. increased use of bartering in trade***
    c. growth of trade fairs
    d. a stronger monarchy
  2. As towns grew, which group was most likely to take responsibility for making improvements to the town?
    a. merchant guilds
    b. artisan guilds***
    c. wealthy cathedral bishops
    d. noblemen on whose land the town was built
  3. How did the growth of trade and manufacturing change women’s lives in Europe?
    a. Women were able to join and even run guilds.
    b. Women were given access to higher education.
    c. Women were forced to do dangerous hard labor.
    d. Women were at risk because towns were dangerous.***
  4. Which of the following correctly compares the leadership of the Roman Catholic and the Eastern Orthodox Churches?
    a. Both the Roman Catholic and the Eastern Orthodox Churches elected popes to serve as heads of the clergy.***
    b. Both the Roman Catholic and the Eastern Orthodox Churches shared authority across many different clergy of equal status.
    c. The Roman Catholic Church centralized authority in the pope, while the Eastern Orthodox Church shared power between the emperor and the patriarch.
    d. While the Roman Catholic Church invested its authority in many different bishops, the Eastern Orthodox Church appointed one patriarch.
  5. How did interactions between Muslims and Europeans affect European financial practices?
    a. More Christians were able to lend money at interest.
    b. Using credit instead of cash became more common in business.***
    c. Landlords began to pay their peasants in cash.
    d. Insuring goods against loss became a common business practice.
  6. Why did prejudice against Jews increase in the late 1000s?
    a. Muslim rulers in Spain were intolerant of Jews.
    b. Many medieval Christians were suspicious of Jewish culture and practices.
    c. Jewish leaders wanted more control of government.
    d. Christian leaders believed that Jewish leaders were competing with them in an effort to win converts to their religions.***
  7. How did the Church gain secular power?
    a. Monks forced massive numbers of people to convert through fear of punishment.
    b. Canon law established secular courts under the control of the Church.
    c. The Church issued interdicts, laws passed by the Church regardless of secular law.
    d. The Church’s power to deny the sacraments gave the Church power over Christians.***
  8. Which of the following increased the economic power of the medieval Church?
    a. collection of tithes***
    b. construction of cathedrals
    c. lay investiture of bishops
    d. pilgrimages to shrines
  9. How did Christianity spread through Western and Central Europe during the early Middle Ages?
    a. Missionaries traveled across the continent, preaching the Gospels.***
    b. The Gospels were translated into Latin, the language peasants used.
    c. The Benedictine Rule forced everyone to pay a tithe to support new churches.
    d. Monasteries provided education and care for the poor.
  10. How did the Church try to protect medieval women?
    a. by granting forgiveness for their sins
    b. by granting them economic equality with men
    c. by instructing them in letters and mathematics
    d. by setting a minimum age for marriage
  11. How did the spread of Christianity affect village life in medieval Europe? Select all that apply. (2 answers)
    a. The important rituals of peoples’s lives happened in a Christian church.
    b. Parish priests paid the tithe to support the village government.
    c. The events on the religious calendar structured people’s lives.
    d. Bishops served as the main contact villagers had with the Christian Church.
  12. In which ways were the Eastern Orthodox and Roman Catholic Churches alike? Select all the apply. (2 answers)
    a. Both celebrated the sacraments.
    b. Both accepted the patriarch’s authority over all Christians.
    c. Both recognized Easter as the most important holy day.
    d. Both allowed priests to marry. 0 2 1,061
    asked by Olivia N J
    Oct 15, 2016
    Did you ever get the answer to this? 1 0
    posted by Anonymous
    Oct 22, 2016
  13. C
  14. A
  15. A
  16. C
  17. B
  18. B
  19. D
  20. A
  21. A
  22. D
  23. A, C
  24. A, C
    Theses are the correct choices. I just finished the test 5 0
    posted by Anonymous
    Oct 23, 2016
    are u sure? 0 1
    posted by Anonymous
    Oct 25, 2016
    Yup there correct!! 0 2
    posted by Anonymous
    Oct 25, 2016

ITS RIGHT

0 2
posted by Girl Power
Oct 25, 2016
Those are right ^^^ 14/14 points.

0 2
posted by Thanks
Oct 27, 2016
yay thank you!

0 2
posted by Zolita
Oct 30, 2016
yep same got 14/14, those answers are right!

0 2
posted by yasss honey
Nov 4, 2016
1C 2A 3A 4C 5B 6D 7D 8A
9A 10D 11C 12A

1 2
posted by cecilia
Nov 11, 2016

14/14 thanks!!

0 1
posted by thank you
Nov 16, 2016
Thank you!! But number 3 is : women were able to run guilds.

0 1
posted by Ana
Mar 20, 2017
I got a 100 thank you so mch

0 1
posted by John the 9th Grader
Oct 25, 2017
6 is B—Many medieval Christians were suspicious of Jewish culture and practices.

1 0
posted by Connor McGreggor
Oct 26, 2017
anonymous is right, 6 is b not d if u go to connexus

1 0
posted by righttttt
Oct 31, 2017

Alll are wrong wdym

0 2
posted by ffffff
Oct 23, 2018
They are still right as of 10/30/2018

0 0
posted by RON
Oct 30, 2018